ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Κάπως έτσι ξεκίνησε ένας ακόμη σχολικός λαχανόκηπος

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου το πρωί στο 4ο Δ.Σ. Ασπροπύργου υλοποιήθηκε το σεμινάριο«Δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου με τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας»με την πολύτιμη βοήθεια του Παναγιώτη Μανίκη, ιδρυτή του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας, και των συνεργατών του. Εκτός από τους εκπαιδευτικούς το σεμινάριο παρακολούθησαν και μαθητές των τάξεων που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα μαζί με τους γονείς τους.

Δημιουργία λαχανόκηπου με φυσική καλλιέργεια

Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς που υλοποιήθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Μανίκη, φυσικού καλλιεργητή, ο οποίος εισήγαγε τη μέθοδο στην Ελλάδα.

Κατασκευή μικρού ψυχρού σπορείου

Όταν θέλουμε να καλλιεργήσουμε  θερμής περιόδου λαχανικά,  όπως τομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, θα πρέπει να τα σπείρουμε 6-8 εβδομάδες νωρίτερα σε χώρο προφυλαγμένο και πιο ζεστό από το εξωτερικό  περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή κατασκευάζουμε ένα μικρό ψυχρό σπορείο.

Κατασκευές και υποδομές σε λαχανόκηπο

Στο κείμενο που ακολουθεί θα δούμε ποιές κατασκευές μπορούμε να φτιάξουμε και ποιές υποδομές θα μας φανούν χρήσιμες στην πορεία δημιουργίας του λαχανόκηπου των ονείρων μας.

Φαγώσιμος κήπος-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

από την WWF

Αν θέλουμε να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου σε σχέση με το φαγητό, μια καλή ιδέα είναι να φτιάξουμε το δικό σας φαγώσιμο κήπο.

Ο δεκάλογος του ερασιτέχνη καλλιεργητή λαχανικών

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αποφάσισαν να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε κάποιους απλούς κανόνες. Η αποστολή σας δεν είναι εύκολη αλλά σίγουρα ούτε και ακατόρθωτη.

Έξι τρόποι για να φτιάξετε έναν περιβαλλοντικό φιλικό κήπο

Είτε ασχολείστε με τον κήπο σας για να εξοικονομήσετε χρήματα, είτε για να συμβάλλετε στην προστασία του πλανήτη, είτε για να καλλιεργήσετε υγιεινές τροφές είτε για ψυχαγωγία μπορείτε με απλούς τρόπους να δημιουργήσετε πολύ γρήγορα ένα περιβαλλοντικά φιλικό κήπο.

Δημιουργώντας λαχανόκηπο σε παρτέρι (βίντεο)

Το ημερολόγιο του λαχανόκηπού μας …

από το 95ο ΔΣ Αθηνών

Η Δ΄ τάξη του 95ου ΔΣ Αθηνών μαζεύει τη σοδειά της

Κηπουροί στην Πόλη- Επίσκεψη στην Οργάνωση Γη

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s