ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Τοπικές ποικιλίες: Αξία και τρόποι διατήρησής τους στους σχολικούς κήπους

Στο σεμινάριο που έγινε στο 4ο ΔΣ Ασπροπύργου την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ο εκπρόσωπος της εναλλακτικής κίνησης ΠΕΛΙΤΙ κ. Άκης Αντωνιάδης μάς ανέπτυξε διεξοδικά την αξία των τοπικών ποικιλιών και τους τρόπους διατήρησής τους σε μικρούς κήπους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ποικιλίες και καλλιέργεια της ντομάτας

Υπάρχουν περίπου 1200 ποικιλίες ντομάτας. Οι ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες ντομάτας είναι: Nτομάτα Βραυρώνας, «Μπατάλα», ντομάτα καρδιά βουβαλιού, ντομάτα μαύρη, ντοματάκια Χίου, ντοματάκια μαύρα, ντοματάκια άσπρα, ντοματάκια κίτρινα αχλαδόσχημα.

Πόσα υβρίδια φάγαμε σήμερα;

Πάνω από το 80% των λαχανικών και των φρούτων που τρώμε σήμερα είναι υβρίδια. Το ΟΙΚΟ προσφέρει έναν πλήρη οδηγό για το τι είναι, τι διαφορά έχουν από τις ποικιλίες, γιατί κατέκλυσαν την αγορά, πώς να τα αναγνωρίζουμε και πώς να αναζητούμε ντόπιες ποικιλίες.

ΟΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ!!!‏

Γάλλοι ερευνητές μελέτησαν σε συνεργασία με ιδιώτες για δύο χρόνια, την εκτροφή 200 αρουραίων με Γενετικά Τροποποιημένο καλαμπόκι. (Δλδ με το καλαμπόκι που εχει κατακλύσει τις αγορές της Ευρώπης είτε σε τρόφιμα (κονσέρβες στα σούπερ μάρκετ, κορν φλέϊκς, νάτσος στα σινεμά, κλπ κλπ, είτε σε ζωοτροφές, είτε σε σπόρο για φύτευση).

Εν αρχή ην ο Σπόρος/ La semence dans tous ses etats

Παρακολουθήστε το ντοκυμαντέρ του Christophe Guyon για την σημασία των παραδοσιακών σπόρων στην επιβίωση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τον αγώνα που δίνεται πανευρωπαϊκά για την διάσωσή τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s