ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Τοπικές ποικιλίες: Αξία και τρόποι διατήρησής τους στους σχολικούς κήπους

Στο σεμινάριο που έγινε στο 4ο ΔΣ Ασπροπύργου την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ο εκπρόσωπος της εναλλακτικής κίνησης ΠΕΛΙΤΙ κ. Άκης Αντωνιάδης μάς ανέπτυξε διεξοδικά την αξία των τοπικών ποικιλιών και τους τρόπους διατήρησής τους σε μικρούς κήπους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σεμινάριο στο ΚΠΕ Ελευσίνας

Στα πλαίσια της προσπάθειας για διαρκή στήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με το ΚΠΕ Ελευσίνας σεμινάριο με θέμα «Πολλαπλή λειτουργία του σχολικού κήπου θεμελιωμένη στην έννοια της αειφορίας». Αφορά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν στο Τοπικό Δίκτυο ΠΕ «Ο κήπος της αειφορίας», για το οποίο και αποτελεί την ιδρυτική του συνάντηση. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου από τις 9:00 έως τις 19:00 στο χώρο του ΚΠΕ Ελευσίνας, Κοντούλη 60, τηλ. 2105546808, και στον Βοτανικό Κήπο Ι. & Α.Ν. Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι.

Μια ιστορία θα σας πω…

Την Κυριακή το βράδυ, στις 27 Ιανουαρίου 2013, η πρώτη συνάντηση των δικτύων των σχολικών κήπων έγινε πραγματικότητα κι άφησε σε όλους μας μια απέραντη χαρά. Μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο κλίμα που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στο 8ο ΔΣ Χαϊδαρίου συναντηθήκαμε 80 συνολικά εκπαιδευτικοί από 3 δίκτυα, ένα από την Πελοπόννησο και δύο από την Αττική, 3 δίκτυα που έχουν κοινό σκοπό να πραγματοποιούν προγράμματα και δράσεις για τους σχολικούς τους κήπους.

“Τα μέλη της Σχολικής κοινότητας ως ενεργοί πολίτες για την προστασία της βιοποικιλότητας”

ΚΠΕ Λαυρίου 22-24 Νοεμβρίου 2013

Σεμινάριο Ε. Θ. Δικτύου «Το σποράκι – πηγή ζωής»

Ο στόχος του σεμιναρίου ήταν να γίνει απολογισμός των δράσεων των σχολείων στα τελευταία δυο χρόνια λειτουργίας του δικτύου και να ενημερωθούν για δράσεις πολιτών και φορέων που αφορούν την προστασία της βιοποικιλότητας, συνδέοντας έτσι το δίκτυο με το θεματικό έτος «Ενεργοί πολίτες». Τέλος να γνωρίσουν βασικά εργαλεία για την υποστήριξη των Σχολικών Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

sem13nov22-24-poster_t

“Σχολικός κήπος: Γιατί και πώς;”

Σεμινάριο που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας & Τροιζήνας – Μεθάνων σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Πειραιά, Β/θμιας Δ’ Αθήνας και Α/θμιας Β’ Αθήνας  στις 29 Νοεμβρίου – 01 Δεκεμβρίου 2013

20131129_Brochure_tn

Δημιουργία λαχανόκηπου με φυσική καλλιέργεια

Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς που υλοποιήθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Μανίκη, φυσικού καλλιεργητή, ο οποίος εισήγαγε τη μέθοδο στην Ελλάδα.

DSC_0583

“Ενεργοί καλλιεργητές στον σχολικό κήπο”

Σεμινάριο 13-15 Δεκεμβρίου 2013

Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Δραπετσώνας

Το σεμινάριο στοχεύει στην υποστήριξη εκπαιδευτικών οι οποίοι ήδη υλοποιούν ή προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα τους σχολικούς κήπους. Το σεμινάριο θα εστιάσει: α) στην παιδαγωγική τεκμηρίωση του σχολικού κήπου, β) στη διασύνδεση του σχολικού κήπου με πρακτικές αστικής γεωργίας γ) στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών που προτίθενται να υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα με πρακτικές εφαρμογές.

20131213_Brochure_tn

Τα μέλη της σχολικής κοινότητας ως ενεργοί πολίτες για την προστασία της βιοποικιλότητας

Το Κ.Π.Ε. Λαυρίου υλοποίησε σεμινάριο για 75 εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ή θέλουν να συμμετάσχουν στο εθνικό θεματικό δικτύο «Το σποράκι – πηγή ζωής» την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Κάπως έτσι ξεκίνησε ένας ακόμη σχολικός λαχανόκηπος

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου το πρωί στο 4ο Δ.Σ. Ασπροπύργου υλοποιήθηκε το σεμινάριο«Δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου με τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας»με την πολύτιμη βοήθεια του Παναγιώτη Μανίκη, ιδρυτή του Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας, και των συνεργατών του. Εκτός από τους εκπαιδευτικούς το σεμινάριο παρακολούθησαν και μαθητές των τάξεων που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα μαζί με τους γονείς τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s