Ίδρυση και λειτουργία Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ο Κήπος της Αειφορίας»

Το δίκτυο ιδρύθηκε με την από 10/1/2013 απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Α/βάθμιας Δυτικής Αττικής κ. Κ. Αρκιτσαίου με Αριθ. Πρωτ.: Φ23/44.

Στόχος του δικτύου είναι η δικτύωση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών που ασχολούνται με τη δημιουργία και τη συντήρηση σχολικών κήπων και δραστηριοποιούνται σε στοχευμένες αειφορικές δράσεις με γνώμονα την οργανωμένη επιστημονική, διδακτική και παιδαγωγική προσέγγιση του θέματος.

Το δίκτυο αυτό θα συντονίζει τις δράσεις των σχολικών ομάδων, θα προωθεί τη συνεργασία μεταξύ τους με την ανταλλαγή υλικού- εμπειριών και θα φροντίζει για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, θα αναπτύσσει συνεργασίες με Πανεπιστήμια για επιστημονική υποστήριξη, με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους για τη χορήγηση φυτών της τοπικής χλωρίδας και την ξενάγηση των μαθητών, με το ΚΠΕ Λαυρίου για το σχεδιασμό εκπαιδευτικού προγράμματος, με υπηρεσίες πρασίνου των Δήμων της Δυτικής Αττικής για την τεχνική υποστήριξη, με Δασαρχεία για την χορήγηση δασικών φυτών, καθώς επίσης με ΜΚΟ και ιδιώτες γεωπόνους για την παροχή πρακτικών συμβουλών στη φύτευση και συντήρηση των φυτών.

Η λειτουργία του δικτύου θα είναι τριετής, ενώ η επικοινωνία των μελών του σχεδιάζεται να γίνεται σε τακτά διαστήματα δια ζώσης και σε καθημερινή βάση μέσω ασύγχρονης πλατφόρμας επικοινωνίας wiki, που θα δημιουργηθεί από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Advertisements

About perekp

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής
This entry was posted in Ανακοινώσεις and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s