Δημιουργώντας σπορεία λαχανικών

Με απίστευτη επιτυχία δημιούργησαν σπορεία καλοκαιρινών λαχανικών τα σχολεία που συμμετέχουν στο τοπικό δίκτυο “Ο κήπος της αειφορίας”. Με ασυγκράτητο ενθουσιασμό οι μαθητές έλιωσαν με τα χέρια τους το χώμα, φύτεψαν τα σποράκια και πότισαν τα σπορεία τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στα περισσότερα σχολεία από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, γι’ αυτό και για το φωτογραφικό υλικό φέρει την ευθύνη. Από τα τέλη Φεβρουαρίου και για διάστημα ενός μήνα το κύμα πέρασε σε όλα τα σχολεία του δικτύου. Τα δύο τμήματα του 2ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου, πέντε τμήματα του 7ου ΔΣ Ελευσίνας, δύο τμήματα του 5ου ΔΣ Μεγάρων, τέσσερα τμήματα του 5ου ΔΣ Μάνδρας, ένα τμήμα του 6ου ΔΣ Μεγάρων, πέντε τμήματα του 4ου ΔΣ Άνω Λιοσίων, τρία τμήματα του 1ου ΔΣ Νέας Περάμου, τρία τμήματα του 9ου ΔΣ Μεγάρων, ένα τμήμα του 6ου ΔΣ Άνω Λιοσίων, ένα τμήμα του 5ου ΔΣ Ελευσίνας, δύο τμήματα του 3ου ΔΣ Ζεφυρίου, ένα τμήμα του 4ου ΔΣ Ζεφυρίου, τρία τμήματα του 3ου ΔΣ Νέας Περάμου, τέσσερα τμήματα του 6ου ΔΣ Ασπροπύργου, τρία τμήματα του 4ου ΔΣ Ασπροπύργου, δύο τμήματα του 8ου ΔΣ Μεγάρων, δύο τμήματα του 9ου ΔΣ Ασπροπύργου, τέσσερα τμήματα του 2ου ΔΣ Ελευσίνας, ένα τμήμα του 2ου ΔΣ Μαγούλας καθώς και δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου Ερυθρών έφτιαξαν τα σπορεία τους και τα συντηρούν μέσα στις τάξεις τους με λίγο πότισμα και με πολλή αγάπη και φροντίδα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ντομάτες από τοπικές ποικιλίες, πιπεριές για γεμιστά, κέρατο και φλωρίνης, μελιτζάνες φλάσκες και αργίτικες, αγγουράκι, κολοκύθι ασπροπυργιώτικο, ραπανάκια, σέσκουλο, γουλί άσπρο, παντζάρι και φινόκιο μεγαλώνουν υπομονετικά στα ζεστά σπορεία του φελιζόλ- που βρήκαμε στα σκουπίδια των γειτονικών λαϊκών και τους δώσαμε μια νέα χρήση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ευχαριστούμε την Εναλλακτική Κίνηση Πελίτι- και συγκεκριμένα την ομάδα Περατιάς, τον Κώστα Τσίγκο και την Χαρά Σαϊτη-, το Φυτώριο Γεωργίου καθώς και τους φίλους δασκάλους που μας προμήθευσαν σπόρους από τις τοπικές ποικιλίες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε λίγες εβδομάδες θα γίνει η μεταφύτευση σε ατομικά γλαστράκια έτσι ώστε το ριζικό σύστημα κάθε φυτού να βρει χώρο να μεγαλώσει. Υπομονή και καλή διάθεση μέχρι τότε, παιδιά!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

About perekp

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής
This entry was posted in Δράσεις σχολείων and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s