Η διαδικτυακή κοινότητα “Σχολικοί Κήποι”

Σας παρουσιάζουμε την Διαδικτυακή Κοινότητα “Σχολικοί Κήποι”, που δημιουργήθηκε από το ΚΠΕ Έδεσσας, ένα χώρο όπου οι ομάδες των σχολικών κηπουρών επικοινωνούν, μοιράζονται τις εμπειρίες τους και μαθαίνουν πώς να βελτιώνουν και να εξελίσσουν τις γνώσεις τους, καθώς αλληλεπιδρούν τακτικά και επιλύουν προβλήματα που τους αφορούν. Μέσα από το ιστολόγιο προβάλλεται το έργο των σχολικών κηπουρών στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

σχολικοί κήποι

Μέσω της σχολικής κηπουρικής, οι μαθητές έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση και αναπτύσσουν βιωματικά σχέση μαζί της. Επίσης, μαθαίνουν να παράγουν τροφή με φυσικές μεθόδους και πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον. Απώτερος σκοπός της κοινότητας είναι η κατάκτηση εννοιών όπως η αειφορία, η διατροφική αυτάρκεια καθώς και η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης. Κοινή πεποίθηση των μελών της κοινότητας είναι ότι η προστασία της φύσης δεν είναι θέμα μόνο γνώσης, είναι ζωή. Είναι το ζωντανό βίωμα μέσα από το οποίο ο μαθητής θα αφομοιώσει τη σχέση του με τη φύση. Ο σχολικός κήπος είναι εφόδιο για τον σημερινό νέο να διαμορφωθεί ως υπεύθυνος και ενεργός πολίτης ικανός να χαρεί και να αξιοποιήσει τη φύση χωρίς να την στερήσει από τις επόμενες γενιές.

Η Συντονιστική Ομάδα της Κοινότητας μάς καλεί να συμμετέχουμε και να συνεισφέρουμε στην κοινότητα με τα σχόλια, τις  δημοσιεύσεις και τις προτεινόμενες ιδέες μας, ώστε η κοινότητα να εμπλουτίζεται και να ανθίζει διαρκώς.

Κατηγορίες των άρθρων

Advertisements

About perekp

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής
This entry was posted in Δίκτυα, Υλικό and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s