Τα σκιάχτρα της Ημαθίας

“Τα παιδιά κατασκευάζουν σκιάχτρα που να διώχνουν τους φόβους”: Αυτό τον τίτλο μπορούμε να δώσουμε στο φωτογραφικό άλμπουμ του Χάρη Κουρουζίδη που ακολουθεί.

Απεικονίζει την “Έκθεση σκιάχτρου” που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 στην πλατεία του Δημαρχείου της Βέροιας από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. Στην έκθεση συμμετείχαν με δημιουργίες τους Δημοτικά Σχολεία της Ημαθίας.

Την ιδέα την είχε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, που συμμετείχε στην υλοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με θέμα: «Our nature is art. Let’s share it» και υλοποίησε Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Δημιουργία, συντήρηση λαχανόκηπου στην αυλή», και έγινε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (Σχολικές Δραστηριότητες). Το κοινό που προσκλήθηκε στην έκθεση συμμετείχε και στην ανάδειξη της πιο ενδιαφέρουσας εικαστικής δημιουργίας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης υλοποιήθηκαν και Εικαστικές δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες, ψηφοφορία για το πιο ενδιαφέρον σκιάχτρο, ανάδειξη του νικητήριου σκιάχτρου και απονομή βραβείων.

Συγχαρητήρια στο ΔΣ Κουλούρας για την ιδέα. Συγχαρητήρια στο 1ο ΔΣ Βέροιας, στο ΔΣ Λουτρού, στο ΔΣ Κορυφής, στο 6ο ΔΣ Αλεξάνδρειας, στο ΔΣ Λυκογιάννης-Νικομήδειας, στο ΔΣ Αγγελοχωρίου, στο ΔΣ Ζερβοχωρίου και στο ΔΣ Πατρίδας για τις εκπληκτικές εκπληκτικές μα εκπληκτικές δημιουργίες τους. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στην Έφη Αντωνιάδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, που συντόνισε το διαγωνισμό και δημοσιοποίησε την εκδήλωση αυτή.

24 31

Ο μεγάλος νικητής!!! Περίπου 200 ψήφοι δεν είναι λίγοι.

16

Το δεύτερο νικητήριο, η γλύκα του μας έκλεψε την καρδιά!

30Οι λεπτομέρειες άφησαν έκπληκτους τους επισκέπτες. Όλοι σχολίασαν για την ιδέα ενός σκιάχτρου που δεν διώχνει, αλλά προσκαλεί τα πουλιά!

131112 14 15

25 21 19

28 23 27

22 20 17

29

28 18

Είμαστε σίγουροι ότι και τα παιδιά και οι επισκέπτες της έκθεσης αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη. Μακάρι την πρωτοβουλία τους να αναλάβουν και άλλοι φορείς και σχολεία.

Advertisements

About perekp

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής
This entry was posted in Δράσεις σχολείων and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s