Ένας κομποστοποιητής… για το σχολείο

Με την άριστη συνεργασία των μαθητών της Γ1 τάξης, της δασκάλας Ελένης Πίψου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συντονίσαμε την εγκατάσταση του κομποστοποιητή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου.

Μια εισαγωγή στην τάξη για τα οφέλη της κομποστοποίησης ήταν η αρχή. Μετά δουλειά σε ομάδες από τα παιδιά για να δημιουργήσουν τις αφίσες με τα “ΝΑΙ” και τα “ΟΧΙ” της κομποστοποίησης, καθώς και τα “ΚΑΦΕ” και τα “ΠΡΑΣΙΝΑ” υλικά που δέχεται ο κομποστοποιητής μας. Στη συνέχεια ξεκίνησε η προεργασία για το “ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ” πάνω στο σχέδιο του Γεωσκώληκα σε χαρτί του μέτρου.

Κατόπιν οι γονείς συναρμολόγησαν έναν αυτοσχέδιο κομποστοποιητή από σανιδένιες παλέτες σε κατάλληλα επιλεγμένη θέση του κήπου και τα παιδιά άρχισαν να ρίχνουν σε στρώσεις τα “πράσινα” και τα “καφέ” υλικά, που είχαν συγκεντρώσει από τους μαθητές όλου του σχολείου. Η χαρά έντονη στα πρόσωπα όλων για την όμορφη συνεργασία, για τη νέα γνώση και την καλή πρακτική, που ευχόμαστε να γίνει καλή συνήθεια και να διαδοθεί σε όλες τις οικογένειες των μαθητών του σχολείου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα παιδιά έλαβαν τα πρώτα συγχαρητήρια από τους περαστικούς, οι οποίοι παρακολούθησαν τη δράση με ενδιαφέρον και παρατήρησαν ότι τα παιδιά αυτά είναι τυχερά!

Advertisements

About perekp

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής
This entry was posted in Δράσεις σχολείων and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s