ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ

Αμυγδαλιά, η νύφη του χειμώνα

amygdalia_anthos

Σας γνωρίζουμε την κουτσουπιά

Η κουτσουπιά (Cercis siliquastrum) είναι ένα δέντρο που το βλέπουμε συχνά τόσο σε πεζοδρόμια μέσα στην πόλη, όσο και σε πάρκα και σε κήπους.

Micromeria acropolitana- Ένα φυτό που φυτρώνει μόνο στα βράχια της Ακρόπολης

Βιότοποι με Αρωματικά Φυτά

Δέντρα Επιβράδυνσης της Φωτιάς

Δέντρα που προτιμούν το Νερό

Ξενάγηση στο Θερμοκήπιο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

MUSCARI COMMUTATUM, ΒΟΡΒΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΩΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ. (Gregory Tsounis)

Συλλογές σπόρων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή για τους μαθητές μας είναι η συλλογή σπόρων από διάφορα φυτά. Θα τους βρουν στα άνθη των φυτών ή στους καρπούς τους, όπως τα φρούτα που τρώνε. Τις συλλογές τους αυτές από τα σποράκια μπορούν να τις αναδείξουν με πολλούς τρόπους μέσα στην τάξη.

https://i0.wp.com/blogs.sch.gr/nipaigin/files/2009/06/2.jpg

Ένας τρόπος είναι να τους τοποθετούν σε μικρά διαφανή σακουλάκια και να γράφουν δίπλα ή πάνω το όνομα του φυτού απ’ το οποίο συνέλεξαν τον σπόρο. Ένας άλλος τρόπος είναι να τους τοποθετούν σε μικρά σπιρτόκουτα κολλημένα μεταξύ τους ή -αν τους περισσεύουν χρήματα- μπορούν να προμηθευτούν ειδικές εργαλειοθήκες για καρφάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που μας δίνουν παρακάτω κάποιοι ειδικοί, ώστε να αποφύγετε τυχόν λάθη. Η συνέχεια εδώ.

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΑ ΦΥΛΛΑ

Τα φύλλα διακρίνονται σε απλά και σύνθετα. Στα απλά φύλλα το έλασμα είναι μονοτμηματικό, ενιαίο (π.χ. πασχαλιά, αμυγδαλιά, κρίνος, κυκλάμινο) – εικ. 1. Στα σύνθετα φύλλα (π.χ. τριανταφυλλιά, σχίνος, χαρουπιά, ακακία, φασολιά, τριφύλλι κ.ά.) το έλασμα αποτελείται από πολλά μικρά φύλλα, τα φυλλάρια. Κάθε φυλλάριο μπορεί να αποτελείται από ένα έλασμα και ένα μικρό μίσχο, συνέχεια του κεντρικού νεύρου (ράχη) του φύλλου ή και να είναι επιφυές, να μη διαθέτει δηλαδή μίσχο.

Βελανιδιά (Quercus pedunculata)
Καστανιά (Castanea sativa)

Η συνέχεια του κειμένου εδώ.

Βάλσαμο – το θαυματουργό βότανο

Το βάλσαμο ή αλλιώς υπέρικο,βαλσαμόχορτο, σπαθόχορτο,βότανο του προδρόμου είναι ένα φυτό με εντυπωσιακές δράσεις. Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες, στυπτικό, και τονωτικό για την αποκατάσταση του νευρικού συστήματος. Οι χρήσεις του είναι οι εξής…

Η καλλιέργεια και η χρήση της Αλόης στην Ελλάδα

Ένας μεγάλος παραγωγός αλόης (Aloe Vera), αποκαλύπτει τα μυστικά της καλλιέργειάς της.

Στο στρέμμα μπορούν να φυτευτούν από 1.200 έως 1.300 φυτά. Τα φυτά φυτεύονται σε σειρές, σε απόσταση 75 cm το ένα από το άλλο, ενώ ίδια είναι και η απόσταση της μίας σειράς από την άλλη.

Leave a comment